Energinet: Solcelleboom presser elnettet – læg nye anlæg på Fyn

22. september 2020 kl. 05:301
Stort solcelleanlæg
Illustration: WichienTep / BigStock.
Udsigt til op imod 16 GW nytilført solcellekapacitet inden for fem år får nu Energinet til at lancere et kapacitetskort, så de private aktører kan tage bestik af, hvor nettet er svagest, når anlæggene skal placeres. Lolland skal undgås, mens Fyn burde være fokus, lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage

Energinet anerkender nu for alvor, at der er en stor udfordring med at nå at forstærke nettet til at understøtte de store udbygningsplaner, som mange danske solcelle-entreprenører i øjeblikket barsler med.

Energinet skriver således på sin hjemmeside, at den statsejede virksomhed har kendskab til planer om udbygning på i alt 16 GW frem mod 2025. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. september 2020 kl. 10:08

Lidt underligt at en sådan potentiel udbygning kan omtales som et "netproblem" i et land med normale spidslaster omkring 4,5 GW. Uanset alverdens netudbygninger vil der jo ikke være nogen steder at sende strømmen hen!

Det er på tide at der igen kommer gang i diskussionerne om systembalancer & sammenhængende systemer i det hele taget. Problemerne står lige for: F.eks. kunne sidste tirsdag opvise en regulerkraftpris i DK-Vest på 15.000 kr/MWh (sic!). Den samtidige intraday-pris på EEX (Tyskland m.m.) var 555 Euro/MWh. Sjovt nok skete det netop kl. 19, dvs. lige ved solnedgang, og der sås ikke andre specielle problemer hverken her eller syd for grænsen. Vi har altså været lige på grænsen til brown-outs - uden at det tilsyneladende har påkaldt sig opmærksomhed nogetsteds!