Energi-analytiker: Overvej at sætte processen om producentbetaling i bero 

Solenergi og vindmøller
Illustration: 24K-Production/Bigstock.
Regeringen har besluttet at indføre producentbetalingen med håb om, at det kan få VE-omstillingen til at forløbe lidt hurtigere. Men reelt bremser det udviklingen, siger energianalytiker Hans-Henrik Lindboe. 
29. marts kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Visionerne bag producentbetalingen holder ikke, vurderer energianalytiker Hans-Henrik Lindboe. Han er enig i den kritik af den kommende ordning, som Dansk Energi og Wind Denmark - nu en del af Green Power Denmark - for nylig fremsatte i Gridtech, og opfordrer derfor Klima, Energi- og Forsyningsministeriet til at tænke over, om det kunne være en god idé at sætte processen med at indføre den på standby, så det kan give sig selv en tænkepause. 

»Ministeriet bør overveje at sætte processen om producentbetalingen i bero i nogle år og så vende skråen en gang mere. For det, der nu er sket i Ukraine kalder på, at man sætter VE-omstillingen op i et højere gear. Og så er det jo ærgerligt, hvis knasterne omkring producentbetalingen skal spænde ben for den omlægning og få den til at forløbe langsommere,« siger Hans-Henrik Lindboe.  

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.