Eksperter i åbent brev: »Kære Tyskland, lad venligst atomkraftværkerne blive på elnettet«

Atomkraftværk
Atomkraftværket Grohnde står til at blive lukket ved udgangen af dette år. 7. februar 2021 nåede værket en milepæl, da det klokken 23.01 havde produceret i 400 TWh. Ifølge værket ejer, PreussenElektra, havde det på det tidspunkt med sin elproduktion over 36 år sparet klimaet for 400 millioner tons CO2, som ellers ville have været udledt af kul- og gasfyrede kraftværker. Illustration: Patrick Theinert / Wikimedia Commons. Se større version
»I kan stadig nå jeres klimamål for 2030. I kan stadig ændre kurs og ændre jeres prioriteter, så udfasningen af kul kommer før atomkraftudfasningen,« fremgår det af et åbent brev sendt »til alle tyskere«.
27. oktober 2021 kl. 11:26
errorÆldre end 30 dage

Tyskland lukker til december for tre ud af seks af landets operationelle atomkraftværker, og i løbet af næste år stopper den anden halvdel af værkerne med at producere strøm. Det sker som et led landets ønske om at blive fri for atomkraft. Men de tyske nedlukningsplaner er en fejltagelse, som bør undgås.

Sådan lyder det fra en række førende, internationale eksperter fra Tyskland og andre lande som USA og Frankrig i et åbent brev »til alle tyskere«, hvor de advarer om, at farvellet til atomkraft vil øge landets CO2-udledning og udgøre en trussel mod Tyskland klimamål frem mod 2030.

Det tyske medie Die Welt har bragt det åbne brev med overskriften: »Kære Tyskland, lad venligst atomkraftværkerne blive på elnettet«.

Heri henvises der til udkastet til en rapport fra den tyske regering, hvori det anslås, at Tyskland ud fra politikker gældende pr. august 2020 vil ramme forbi 2030-klimamålet på en reduktion i CO-2udledningen på 65 procent sammenlignet med niveauet i 1990 og kun nå op på 49 procent.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Lasse Frøding
28. oktober 2021 kl. 11:36

FÅ nu gang i udviklingen af thorium reaktoren. OGSÅ lokalt til mindre kraft varme anlæg. Det kan godt være at det er tidligt i udviklings processen, men HAR VI TID TIL AT VENTE inden den 6. masseuddød i jordens historie!