Eksperter i åbent brev: »Kære Tyskland, lad venligst atomkraftværkerne blive på elnettet«

27. oktober 2021 kl. 11:261
Atomkraftværk
Atomkraftværket Grohnde står til at blive lukket ved udgangen af dette år. 7. februar 2021 nåede værket en milepæl, da det klokken 23.01 havde produceret i 400 TWh. Ifølge værket ejer, PreussenElektra, havde det på det tidspunkt med sin elproduktion over 36 år sparet klimaet for 400 millioner tons CO2, som ellers ville have været udledt af kul- og gasfyrede kraftværker. Illustration: Patrick Theinert / Wikimedia Commons.
»I kan stadig nå jeres klimamål for 2030. I kan stadig ændre kurs og ændre jeres prioriteter, så udfasningen af kul kommer før atomkraftudfasningen,« fremgår det af et åbent brev sendt »til alle tyskere«.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tyskland lukker til december for tre ud af seks af landets operationelle atomkraftværker, og i løbet af næste år stopper den anden halvdel af værkerne med at producere strøm. Det sker som et led landets ønske om at blive fri for atomkraft. Men de tyske nedlukningsplaner er en fejltagelse, som bør undgås.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. oktober 2021 kl. 11:36

FÅ nu gang i udviklingen af thorium reaktoren. OGSÅ lokalt til mindre kraft varme anlæg. Det kan godt være at det er tidligt i udviklings processen, men HAR VI TID TIL AT VENTE inden den 6. masseuddød i jordens historie!