Efter fem måneders test: Bølgerne rummer endnu mere energi end generatoren kan omdanne

Foto : Crestwing

Efter fem måneders test: Bølgerne rummer endnu mere energi end generatoren kan omdanne

Fra Ing.dk: Bølgeprojektet Crestwing er netop kommet i havn efter fem måneder i havet ud for Frederikshavn. Testanlægget har overlevet påsejling og en enkelt skade og initiativtageren har store håb for projektet.
Crestwings forsøgsanlæg Tordenskjold har netop gennemført sine første 5 måneders test. Femte december 2018 blev anlægget forankret på sit test-site ved Hirsholmene ud for Frederikshavn. Ruth Bloom har ufortrødent fortsat arbejdet, som hendes afdøde mand, maskiningeniør Henning Pilgaard, startede i 2005. Kulminationen er indtil nu, at Tordenskjold kom tilbage til Frederikshavn i 14. maj 2019 efter over 5 måneders test.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Tordenskjold
  • De to skrog er konstrueret i skrog, de er 7.5 meter brede og tilsammen er den 30 meter lang.
  • Vejer 65 ton.
  • Ifølge Crestwings beregninger vil det mekaniske power take off system kunne omdanne ca. 90 procent af den absorberede energi til el.
  • Det har kostet 30 millioner kroner at fremstille anlægget.
  • Mindre modeller er testet i bølgetank, senest i 2010 i DHI’s bølgetank. Siden er en træmodel testet ud for Frederikshavn i 2011 til 2014.
  • Tordenskjold er beregnet og konstrueret af Shipcon i Frederikshavn.
  • Crestwing og Energibyen Frederikshavn har siden 2009 haft et samarbejde om udviklingen.