Edderfugle eller vindmøller - nu vil politikere holde liv i havvind ved Omø

Omoe
Illustration: Orbicon. Se større version
Selv om et havområde syd for Omø er afsat til fuglebeskyttelse, vil politikere nu finde plads til havvindmøller.
12. maj 2021 kl. 10:17
errorÆldre end 30 dage

Folketingets energiudvalg har kaldt tre ministre i samråd i sagen om havvindmølleparken Omø Syd, der efter otte års planlægning ser ud til at skulle lade livet til fordel for et beskyttet fugleområde.

Det gør de for at finde en måde at redde den stort anlagte havvindmøllepark på, fortæller Rasmus Helveg Petersen (RV), der har taget initiativ til samrådet.

»Jeg håber, vi kan finde en vej frem, så vi kan få det gennemført, og at man kan lave en løsning, der er EU-medholdelig, som giver mulighed for at opstille vindmølleparken og samtidig giver plads til fuglene,« siger han.

Der er bred enighed i folketingets energiudvalg om, at der skal findes en løsning, fortæller Rasmus Helveg Petersen.

Allerede i november blev projektet sat på pause netop for at afklare, om området skulle afsættes til fuglebeskyttelse, men problemet stod for alvor klart, da regeringens såkaldte havplan blev fremlagt i marts.

Her var området ved Omø markeret som både fuglebeskyttelsesområde og havvindmøllepark, hvilket forvirrede direktør i projektudvikleren European Energy, Knud Erik Andersen.

»På den ene side er det meget positive nyheder og på den anden side ret negative. Det betyder, at det er uafklaret og vi er noget forvirrede,« sagde han dengang til Ingeniøren.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.