Digital styring giver ny mølletype en ekstra megawatt

Siemens Gamesa vindmølle
Illustration: PR Siemens Gamesa. Se større version
Siemens Gamesas nyeste havmølle på 10 MW tilbydes nu også i en flex-udgave, hvor digital styring klemmer op til 7 procent ekstra årlig produktion ud af møllen, så den nominelle kapacitet når op på 11MW.
28. november 2019 kl. 06:02
errorÆldre end 30 dage

Med komplette digitale modeller af vindmøllekomponenterne – såkaldte digitale tvillinger – er der millioner at hente på at optimere drift og vedligehold af havvindmølleparker. Sådan lød det fra forskere bag et dansk-tysk forskningprojekt, der blev omtalt her på GridTech.

På den store vind-konference WindEurope Offshore, der i disse dage løber af stablen i Bella-centret i København, lancerede Siemens Gamesa tirsdag sin hidtil største havmølle på 11 MW, der er udviklet på baggrund af digitale tvillinger fra tidligere modeller.

»Udnyttelsen af digitale tvillinger gør os i stand til at indsamle en enorm mængde af data fra vores eksisterende parker og bruge det til at forbedre designs. Dermed kan vi reagere på de faktiske forhold, der gør sig gældende på havet, og ikke bare, hvad der står i en IEC-standard et sted,« sagde Siemens Gamesas chef for offshore-teknologi Morten Pilgaard Rasmussen til Recharge News forud for lanceringen.

Den basale struktur i den nye 11 MW-vindmølle er ellers stort set identisk med den 10 MW-havmølle, SG10.0-193DD, som selskabet præsenterede for nylig, og som dermed bragte Siemens op i den tocifrede megawatt-klasse. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.