Den termiske elkapacitet udfases hurtigere end antaget: Et problem for forsyningssikkerheden

8. maj kl. 11:50
Verdos træbaserede biomasseværk i Randers
Ifølge analysen fra Dansk Fjernvarme vil to tredjedele af den termiske kapacitet i 2030 have en udnyttelsesgrad på under 0,5 procent og dermed under 50 fuldlasttimer om året. Og så er det svært at drive forretning, hvorved værker vil lukke hurtigere end Energistyrelsen anslår, mener Dansk Fjernvarme. Illustration: Verdo.
Ny undersøgelse viser, at de danske kraftvarmeværker vil lukke elproduktionen med højere hastighed, end Energistyrelsen forudser. Det vil ramme den danske forsyningssikkerhed, påpeger Dansk Fjervarme. Men udfasningshastigheden behøver ikke i sig selv at være bekymrende, siger professor.

Kul, gas, biomasse, olie og biogas. De fleste er enige om, at den termiske elproduktion skal ud af det danske elnet, men det kræver nøje udregning og planlægning, hvis det skal udfases samtidig med, at forsyningssikkerheden holdes intakt.

Udregningen står Energistyrelsen for, men på baggrund af en ny rapport, råber Dansk Fjernvarme vagt i gevær i forhold til styrelsens fremskrivninger, som de kalder et »meget optimistisk bud«.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger