»De første udkast til delegerede PtX-retsakter var alt for restriktive«

Michael Madsen, afdelingschef, Green Power Denmark
Illustration: Green Power Denmark.
EU-Kommissionen kritiseres for at have udarbejdet for lempelige delegerede retsakter for PtX - men faktisk er reglerne blevet blødt op fordi de første udkast til dem blev vurderet til at være for restriktive, fortæller Green Power Denmarks afdelingschef for PtX.
7. juni kl. 05:36

EU-Kommissionens første udkast til delegerede retsakter for PtX kritiseres for at være for lempelige. Men faktisk er deres nuværende ordlyd et forsøg på at imødekomme, at de tidligere versioner af retsakterne var ekstremt restriktive. Det fortæller Michael Madsen, der er afdelingschef for PtX i Green Power Denmark. 

»På baggrund af den tidligere fremsatte kritik har EU-Kommissionen blødt kravene mere og mere op. Ordlyden af det udkast, som nu er sendt i høring, er således et kompromis mellem at sikre, at brinten reelt skal være grøn og samtidig imødekomme, at det i praksis skal kunne lade sig gøre at producere grøn brint og grønne PtX-brændstoffer. Her mener Green Power Denmark, at EU-Kommissionen overordnet har fundet en god balance,« siger Michael Madsen. 

Han fortæller, at branchen har haft mulighed for at følge Kommissionens arbejde fordi der undervejs har været en række læk af udkastene i medierne.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger