Danske og svenske myndigheder indgår solidaritetsaftale om gas

8. maj kl. 20:28
Generaldirektør for den svenske Energimyndigheten, Robert Andrén, og Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw
»Aftalen viser styrken i det internationale samarbejde, særligt for forsyningssikkerheden, hvor fordelene ved samarbejde er åbenlyse,« siger Robert Andrén, generaldirektør i den svenske Energimyndigheten. Illustration: Energistyrelsen.
Mandag underskrev generaldirektør for den svenske Energimyndigheten, Robert Andrén, og Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw, en aftale om solidaritet for gasforsyning mellem Danmark og Sverige, som træder i kraft, hvis der opstår en nødsituation, hvor energikrisen eskalerer, og der i de kommende vintre opstår gasmangel.

Siden Rusland torsdag den 24. februar 2022 invaderede Ukraine og bragte krig tilbage til det europæiske kontinent har energisektoren såvel som branchens opfattelse af energiforsyning ikke været den samme. 

Det fik vi særligt at føle sidste år, hvor energipriserne i perioder var på himmelflugt, mens de danske såvel som øvrige europæiske politikere såvel som energisektoren har gjort sit til at sikre gas ad andre veje end de russiske gennem samarbejde og solidaritet med de øvrige EU-lande såvel som de nordiske lande.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger