Dansk saltkraft-teknologi melder klar til at bidrage til den grønne omstilling

saltkraft, saltpower
Illustration: SaltPower. Se større version
Med saltkraftværker kan udskylning af saltkaverner til fremtidens brintlagre blive en energipositiv aktivitet, og derfor håber direktøren for SaltPower, at teknologien får en plads i den kommende nationale brintstrategi.
10. juni 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Den sønderjyske opstartsvirksomhed SaltPower, som er grundlagt af Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgens M. Clausen, er nu klar til at introducere den grønne omstilling for en ny teknologi.

Teknologien udnytter kort fortalt naturfænomenet osmose til energiproduktion. Ved at pumpe ferskvand og saltvand ind på hver sin side af en membran, der kun tillader ferskvandet at passere, vil osmose-processen forsøge at udligne forskellen i saltopløsning.

Det ferske vand vil således naturligt blive trukket gennem membranen mod den salte opløsning i et forsøg på at fortynde saltopløsningen. Det øger vandtrykket på saltvandssiden af membranen, og vandet sendes dernæst gennem en turbine, der bruges til at generere strøm.

Artiklen fortsætter under illustrationen.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.