Dansk førerposition inden for grøn energiteknologi er under pres

6. december 2018 kl. 05:331
sol,vind
Illustration: Bigstock/Malp.
Dansk forskning og danske virksomheder har stadig en stærk position inden for grøn energiteknologi, men ikke på alle teknologier. Forskerne, der skal udvikle næste generation af energiteknologier, er mindre positive.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

140 startups med bæredygtig energi som fællesnævner var samlet i Bella Center i midten af oktober. Der var alt fra batteriproducenter, solceller, der ydede mere med integration af alger, og til apps til intelligent styring af energiforbruget i huse samt masser af andre teknologiske løsninger.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. december 2018 kl. 13:56

I ly af solcelle-problematikken har vi fået genindført den "rådighedsbetaling", der blev afskaffet for 20 år siden for små producenter med produktion til egetforbrug. Disse skal nu erlægge fuld netbetaling for deres fulde produktion, selv om denne produktion aldrig forlader matriklen (dog slipper de for at betale for nettab...). Rationalet er, at alt forbrug til enhver tid skal kunne dækkes "fra oven", dvs. fra transmissionsnettet. Den anvendte samtidighedsfaktor er naturligvis 1, og det reguleringsarbejde de små anlæg udfører ignoreres fuldstændigt. Det samme gælder den mulighed for prisrespons, der med timeafregningen er ved at blive reel.
Samlet må det vist nærme sig en definition på "Usmartgrid". Med andre ord: "Smart-" er måske hipt i skåltaler, men i den grå hverdag er enhver sig selv nærmest.

  • Men Verden har skam ændret sig! For 20 år siden kunne man klage over rådighedsbetalingen (og vinde!) - det kan man ikke mere. Ingen skal komme her og spille smart...