Dansk Fjernvarme vil have CO2-fangst på biomasse-anlæg: Kan skabe uhensigtsmæssige 'lock in'-effekter

14. marts kl. 06:051
Træflis, biomasse, Verdo
»Hvis du har lavet meget store investeringer CCS på biomasse-kraftvarme, så vil du også have interesse i at drive dine anlæg, så du kan få tilbagebetalt dine investeringer, ligesom der vil være mindre interesse i at investere i alternative, bæredygtige energikilder,« forklarer Tobias Johan Sørensen fra Concito. Illustration: Jakob Lerche/Verdo.
Dansk Fjernvarme vil have CO2-fangst på landets biomassefyrede kraftvarmeværker for at indfange biogen CO2. Men det risikerer at skabe et 'lock in' af den omdiskuterede biomasse og vil ikke være en hensigtsmæssig måde at opfylde de danske klimamål på, mener Concito.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Hvis Danmark skal i gang med CO2-fangst, lagring og udnyttelse af CO2, så er det oplagt at kigge mod energi- og forsyningssektoren, hvor potentialet for CO2-fangst er enormt. Dansk Fjernvarme præsenterer i et nyt udspil en række anbefalinger til at indfri sektorens store potentiale«.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. marts kl. 22:54

Importeret affald er jo også bioenergi - som ellers ville blive deponeret. Det er en stort set uudtømmelig vare - og bedre at energiudnytte på affaldsforbrændingsanlæg end at deponere - faktisk ren genanvendelse!

Derfor er det en god idé at opsamle CO2 - måske ikke for at putte det ned i jorden, men for at omdanne det til brændstof eller gødning og på den måde få genanvendt den opsparede CO2 en gang mere.

Med CCS opnår man blot en anden form for deponering - dog efter udnyttelse af affaldets energiindhold, men næste led i genanvendelsen er også vigtigt.