Dansk Energi: Reguleringen på energiområdet er blevet et »administrativt monster«

Anders Stouge
Illustration: Dansk Energi. Se større version
Mængden og kompleksiteten af regler på energiområdet har nået et punkt, hvor reguleringen blot øger omkostningerne for forbrugerne uden at øge beskyttelsen, lyder det fra Dansk Energis viceadministrerende direktør.
Interview13. januar kl. 05:30

»Ligestil energiområdet med ældreområdet.«

Ikke just den mest oplagte af koblinger, men alligevel var det, hvad der gik gennem hovedet på viceadministrerende direktør i Dansk Energi, Anders Stouge, da han d. 1. januar som så mange andre danskere sad og så landets statsminister tale om et opgør med det bureaukrati og den tunge regulering, kommunerne lever under på ældreområdet.

»Statsministerens pointer på ældreområdet gælder én-til-én på energiområdet, hvor kontrol og grundlæggende mistro i reguleringen de senere år har gjort det sværere og sværere for sektoren at levere på den grønne omstilling,« siger han.

Derfor er hans store forhåbning for året, der kommer, at reguleringen af energiområdet og særligt elnetselskabernes monopoler begynder den samme rejse, som den statsministeren udstak for ældreområdet i sin tale.

For vicedirektøren er det særligt Forsyningstilsynet, der er eksponent for den tiltagende stammere regulering.

»Hvis du kigger på, hvad der er af love og regler på hele energiområdet, så har det jo udviklet sig til et ganske, ganske omfattende dyr. Et symptom på denne her ekstreme vækst i detailregulering kan ses på budgettet for Forsyningstilsynet, som for netselskaber er vokset med næsten 400 procent siden 2018,« siger han og henviser til dette Folketingssvar fra november.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.