Dansk Energi om PtX-plan: Vedtages 4-6 GW elektrolyse, skylder politikerne tilsvarende VE-udbygning

Det giver ingen mening at få en stor power-to-x udbygning uden en tilsvarende VE-udbygning.
Det giver ingen mening at få en stor power-to-x udbygning uden en tilsvarende VE-udbygning. Illustration: Siemens Gamesa. Se større version
For nylig viste udregninger for Ingeniøren, at vi kommer til at mangle flere vindmølleparker, selv hvis brintambitionerne var noget lavere end i gårsdagens regeringsoplæg.
17. december 2021 kl. 04:00

Folketingets partier bør lægge stemmer til det fulde potentiale i regeringens Ptx-udspil om at få elektrolyseanlæg i størrelsesordenen 4-6 GW i gang til 2030.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen Dansk Energi, hvor direktør Lars Aagaard dog understreger, at en sådan satsning, som vil gøre Danmark til det næstmest PtX-ambitiøse land i Europa, kun overgået af Frankrig, også indebærer forpligtelser.

For skal vi op på de 6 GW elektrolysekapacitet, som Dansk Energi håber, skylder politikerne også at forholde sig til, hvor strømmen skal komme fra.

For nylig var netop Dansk Energi blandt leverandørerne af regnestykker til Ingeniøren, som viste at Danmark allerede står til at komme i signifikant underskud af grøn strøm i 2030, selv med en meget mindre ambitiøs PtX-strategi.

Læs også: Danmarks grønne omstilling er flere vindmølleparker bagud

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.