Brev fra ministeren afslører: Kirkens indsigelsesret indskrænkes med væsentlig afstandsbegrænsning

16. marts kl. 13:012
Vindmøller, kirke
»Jeg beklager, at vores indsigelsesret bliver stækket på den her måde. Desto højere møllerne bliver, des mere indvirkning har de på landskabet,« lyder det fra biskop over Ribe Stift, Elof Westergaard, i kølvandet på ministerens orientering om, at indsigelsesretten indskrænkes. Illustration: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix.
Kirkernes mulighed for at gøre indsigelse mod vindmøller og solceller indskrænkes til 1.000 meter – 2.000 meter i tilfælde, hvor møllerne er højere end 250 meter. Det fremgår af et brev, som Kirkeministeriet har fremsendt til landets ti stifter.

I 2018 gjorde Aalborg Stiftøvrighed brug af sin særlige indsigelsesret mod planerne om 15 vindmøller 1,5 kilometer fra Koldmose Kirke. I 2021 var det Viborg Stiftsøvrighed, der benyttede sig af retten mod et projekt med seks møller på 150 meters højde, der skulle placeres 1,5-3 kilometer sydøst for Gundersted Kirke.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
17. marts kl. 07:25

300 m høje vindmøller skal begrænses og styres nationalt så man ikke ødelægger kulturværdier - Paris (og hele Frankrig) har kun et Eiffeltårn 😀