Bølgekraft-lobby sigter mod 4 GW i Danmark – trods manglende resultater

El Niño, bølger, storm, mole
Illustration: Unknown. Se større version
Forskning i bølgekraft har stået på i 40 år uden store resultater. Branche mener, der er brug for flere penge til udvikling. Men politiker afviser store beløb.
23. november 2021 kl. 05:32
errorÆldre end 30 dage

Senest i 2050 skal der være 4 GW bølgekraft, hvis det står til Partnerskabet for Bølgekraft, der består af syv bølgekraftudviklere og rådgivningsvirksomheden Rambøll. Derfor skal der vedtages en bølgestrategi for Danmark og sættes et politisk mål og afsætter penge til uddannelse, forskning og udvikling.

I rapporten, der er sendt til Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, tager partnerskabet udgangspunkt i EU Kommissionens strategi for udvikling af bæredygtige energiteknologier, som blandt andet har sat et mål om, at der i 2025 skal være installeret 0,1 GW bølge- og tidevandsenergi voksende til 1 GW i 2030 og 40 GW i 2050.

Partnerskabet ser blandt andet energiøerne som en oplagt mulighed for at teste og integrere bølgekraft i kombination med vindenergi og PtX-teknologier.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.