Biogas markerer sig som seriøs grøn energikilde

Bigasanlæg
Nature Energy Videbæk, der blev sat i drift i begyndelsen af 2019, er et af de største biogas­anlæg i Danmark. Anlægget behandler årligt ca. 600.000 ton biomasse – herunder restprodukter fra Arla – og gassen sendes direkte i en biogasledning til Arlas mejeri, Arinco i Videbæk, hvor det bruges som procesenergi. Illustration: Nature Energy. Se større version
Den energitunge industri ser i stigende grad biogas som en grøn redning. Flere rapporter peger på langt større biogaspotentiale end hidtil antaget.
Indblik5. marts 2020 kl. 06:01
errorÆldre end 30 dage

Biogas som energikilde har hidtil ført en lidt beskeden tilværelse i det danske energimix, hvor 200 biogasanlæg – heraf halvdelen på rensningsanlæg – i 2018 bidrog med 13,5 PJ energi ud af et samlet dansk energiforbrug på 749 PJ. Heraf anvendtes cirka halvdelen af biogassen direkte til fabrikation af el og varme og resten blev opgraderet og sendt ud på naturgasnettet. 

I de senere år er der dog – på grund af gode tilskudsvilkår for biogas-anlæg – blevet bygget en del nye, store biogasanlæg, og selvom støtten nu er blevet kraftigt barberet ned igen, så fortsætter bølgen af nybyggerier lidt endnu. 

Artiklen fortsætter under illustrationen:

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.