Better Energy og Slagelse Kommune strides om kommende solcellepark

Jørgen Grüner, Slagelse Kommune
Illustration: Jørgen Grüner, Slagelse Kommune.
Slagelse Kommune har afvist Better Energys ønske om at etablere et solcelleanlæg på 64 hektar ved Tystofte Tjæreby, fordi det brød kommunens særlige afstandskrav til bebyggelser. Kommunen køber desuden ikke VE-producentens påstand om stor lokal opbakning. Konsekvens: Et kraftigt nedskaleret projekt.
21. juni kl. 05:30

En 64 hektar stor solcellepark ved Tystofte Tjæreby nær Slagelse. Det var, hvad Better Energy gennem flere år har haft planer om at etablere. VE-producenten troede, at den var kommet langt i sine forhandlinger med Slagelse Kommune om dets størrelse og rammer. Men billedet ændrede sig for ganske nylig, hvor Slagelse Kommune endegyldigt satte foden ned og modsatte sig planerne fordi solcelle-parkens placering og størrelse brød med kommunens særlige afstandsregler, der siger, at der ikke må anlægges VE-anlæg indenfor en afstand på 300 meter fra landsbyer og 100 meter fra enkelthuse.

Better Energy måtte derfor i 11. time mindske størrelsen til kun 38 hektar svarende til 40 procents reduktion. Og det ærgrer Better Energys administrerende direktør Rasmus Lildholdt Kjær: 

»Vi havde jo gerne set, at vi lå op ad de planlægningsforslag, der var på bordet sidste sommer. En tredobling af det normale afstandskrav vil næsten halvere kapaciteten og dermed gøre projektet meget svært at gennemføre,« skriver Rasmus Lildholdt Kjær i en mail via sin kommunikationsafdeling.

Sætter foden ned

Lodsejer Peter Melchior har samme syn på sagen. Han kender projektets mange detaljer eftersom han som ejer af den jord, som den kommende solcellepark skal placeres på, har deltaget i flere af møderne med kommunen og Better Energy. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger