Besparelser og omstilling kan redde os fra russisk gas på et år 

6. maj 2022 kl. 11:564
Han Henrik Lindboe
Illustration: Ea Energianalyse.
På bare ét år kan EU gøre sig uafhængig af russisk gas med en koordineret indsats. Det viser en ny rapport fra Ea Energianalyse, der giver en opskrift på, hvad de relevante sektorer og lande skal gøre.
Artiklen er ældre end 30 dage

Europa vil i løbet af ganske få måneder kunne gøre sig helt uafhængig af russisk gas. Det viser en ny rapport fra Ea Energianalyse, som Anders Kofoed og Hans Henrik Lindboe har stået i spidsen for. Det er meget hurtigere, end det hidtidige bud fra Ea Energianalyse, der for blot få uger siden argumenterede for, at det ville tage flere år.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
7. maj 2022 kl. 20:27

Har de mon husket at regne Ukraines import med. Ca. 1/3 af Ukraines gasforbrug kommer fra Rusland (som de køber af gashandlere i EU)

1
6. maj 2022 kl. 21:01

I artiklen står der: "en tredjedel af den russiske naturgas i EU kan være udfaset om et år og først i 2030 vil være helt væk." Det er i direkte modstrid med artiklens overskrift! Overskriften burde være: "det vil tage mindst 8 år at afvikle brugen af gas fra Rusland. De fleste læsere, der ser overskriften vil tænke: "Det er helt og aldeles umuligt at stoppe import af russisk gas på et år" - Det siger al sund fornuft. Hvorfor mon overskrifter - også i et fagblad - skal gøres så poppede?

4
25. maj 2022 kl. 08:01

I artiklen står der: Europa vil i løbet af ganske få måneder kunne gøre sig helt uafhængig af russisk gas. Det viser en ny rapport fra Ea Energianalyse, som Anders Kofoed og Hans Henrik Lindboe har stået i spidsen for. Det er meget hurtigere, end det hidtidige bud fra Ea Energianalyse, der for blot få uger siden argumenterede for, at det ville tage flere år. En lignende udmelding kom fra Det Internationale Energiagentur (IEA), der hidtil har vurderet, at en tredjedel af den russiske naturgas i EU kan være udfaset om et år og først i 2030 vil være helt væk. Så nej, der er ingen modstrid.

5
25. maj 2022 kl. 09:39

Jeg er godt ikke ingeniør - kun cand. scient. i matematik og fysik. Og kan sige, at min kilde har fået forelagt hele artiklen plus rubrik og har sagt god for den. Og jeg synes ikke, at der er noget i det afsnit, der ikke står klart. I er velkomne til at ringe til mig og tale videre om det, men jeg står 100 procent inde for ordlyden.