Besøg på fabrikken: Green Hydrogen Systems skalerer brintanlæg container for container

Green Hydrogen Systems
Green Hydrogen Systems ­flyttede for nylig ud til industriområdet ­Nordager lidt uden for Kolding. Her har virk­som­heden etableret en produktion af elektrolyseenheder bygget ind i 20- eller 40-fodscontainere. Den første store leverance går til GreenLab Skive, hvor der skal bygges 12 MW elektrolysekapacitet. GHS har valgt at satse på andengenerations tryksat elektrolyse, der er en gennemprøvet og robust teknologi, som er udviklet gennem de seneste 20 år. Illustration: Green Hydrogen Systems. Se større version
Produktionen af brint via elektrolyse er kommet højt på dagsordenen, og i Kolding vil ­Green Hydrogen Systems vise, at det er muligt at opbygge en industriel produktion af elektrolyseanlæg på dansk jord.
10. juni 2021 kl. 05:33
errorÆldre end 30 dage

Masseproduktion og opskalering – det lyder som noget med gigantiske industrikoncerner og underleverandører i hele verden. Men sådan er det ikke hos virksomheden Green Hydrogen Systems (GHS), der ligger i et industrikvarter lidt uden for Kolding.

Her har man siden 2007, hvor virksomheden blev grundlagt, fokuseret på produktion af alkaliske elektrolyseceller indbygget i et samlet system, der er udviklet, produceret og testet på fabrikken, før de skibes afsted til kunderne.

Det fortæller teknisk direktør og medgrundlægger af ­virksomheden Jørgen Krogsgaard, der selv har en fortid i branchen for anlæg til batteri­backup som eksempelvis UPS'er (uninterrupted power supply, red.). Og det er faktisk noget af den filosofi, har har taget med over i elektrolysebranchen:

»Hvis elektrolyse skal blive en succes, så skal elektrolyseanlæg være nemme at installere, holde i drift og servicere. Det er ligegyldigt, om det er en lille eller en stor brintproduktion, og derfor har vi satset på en modulær opbygning,« forklarer han.

Det betyder konkret, at GHS bygger elektrolyseenhederne ind i en 20- eller 40-fods container. Input er vand og el, og output er rent brint og ilt.

Da GridTech var på besøg i den nybyggede produktionshal, var man netop i gang med at færdiggøre et anlæg på 500 kW, som stod foran at skulle ind i en af de fire testceller, for at blive gennemtjekket før afskibning til kunden.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.