Batterilagre bliver markant bedre forretning ved selv at købe og sælge strøm fra nettet

flowbatteri vanadium Mårslet Skole Aarhus batteri
Siden april 2021 har et flowbatteri opstillet i kælderen under Mårslet Skole lagret overskydende strøm fra skolen 1.200 m2 solcelleanlæg. Det 100 kWh store lager betyder, at skolen kan bruge en større andel af sin egenproducerede strøm, og minimere indkøbet af strøm, når prisen er højest. Det skal give skolen en årlig besparelse på 30.000 kroner for den cirka 400.000 kr. dyre investering. Batterileverandøren Visblue er nu på vej med en ny funktionalitet, som gør det muligt at oplade batterier af denne type med billig strøm fra nettet og på sigt også leje ledig kapacitet ud til energitradere, der vil sælge fleksibilitetsydelser. Det kan ifølge Visblue forbedre rentabiliteten markant. Illustration: Pierre Lecuelle.
Mange bygningsejere investerer i batterilagre til solcelleanlæg, men de dyre batteriers kapacitet udnyttes ikke optimalt. Ny løsning kan ifølge producent forbedre businesscasen markant
Løsninger28. april kl. 05:34

Når forårssolen i disse dage skinner ned på tagene, kan økonomifolkene i Aarhus Kommune glæde sig. Kommunen har nemlig opsat mellemstore solcelleanlæg på 32 skoler - og på en enkelt af dem suppleret med et batteri, som lagre den overskydende solcellestrøm, så den kan drive de systemer, der kører efter solnedgang og frem til solen atter får kræfter. 

»Så kan vi lagre overskydende strøm og bruge den på tidspunkter, hvor vi ellers ville skulle købe strømmen,« forklarede projektleder Pierre Lecuelle fra Aarhus Kommunes teknik- og miljøforvaltning i februar til FacilityTech. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.