Autobranchen: Den næste finanslov er en lakmustest på klimaløfterne

Transportsektorens bidrag til at reducere CO2-udledningerne er afgørende for at nå målet om 70 procent reduktion. Det skal afspejle sig i den kommende finanslov, mener dagens synspunktskribent.
Nu er det nu. Regeringens forslag til finanslov bliver præsenteret inden for få uger, og dermed skal valgkampens store ord om klimakampen lakmus-testes for første gang. Vil der blive gået seriøst og konkret til målsætningen om en 70 procent reduktion af drivhusgasser – eller vil klimamålene blive overhalet af andre dagsordener, sådan som vi før har set det? 
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Undersøgelse blandt bilforhandlere

AutoBranchen Danmark har spurgt bilforhandlerne, hvad der skal til for at accelerere salget af elbiler. Meldingerne var klare: lavere priser, øget rækkevidde, flere ladestandere og kortere ladetid.

80 procent af de adspurgte bilforhandlere fortæller, at elbilkunder stiller flere spørgsmål end andre kunder. Især bekymringen om bilafgifterne fylder.

49 procent af de adspurgte forhandlere i undersøgelsen fortæller, at forbrugerne er interesserede i elbiler, fordi de gerne vil køre i en miljøvenlig bil og være en del af den grønne omstilling. Omvendt går en del bekymring på den infrastruktur, som skal være på plads, før en grøn omlægning af transportområdet for alvor tager fart.

33 procent af værkstederne reparer elbiler. Modstanden mod at blive klar til elbilreparationer handler om usikkerheden om de politiske rammevilkår – afgifterne.