Apples datacentre får intet nødstrømsanlæg

apple
Illustration: Apple.
Apples to jyske datacentre vil ikke blive udstyret med nødstrøm. Det er ganske uhørt for et datacenter, men resultat af, at forsyningen er stabil og robust nok til at overflødiggøre det.
14. august 2018 kl. 05:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple er netop nu ved at etablere et nyt 150.000 kvadratmeter stort datacenter ved Foulum nordøst for Viborg. Der er desuden planer om at bygge et stort set identisk center ved Aabenraa.

Applecentret skal i første omgang bruge en effekt på 5-7 MW. De ønsker endnu ikke at oplyse, hvor ofte de får brug for den fulde kapacitet, da køling er en stor del af forbruget og veksler fra nat til dag og efter vejret.

Datacentret opbygges i faser, og dette er blot den første. Indtil videre består centeret af en 29.000 kvadratmeter stor datahal – den første af seks. Planen er at udvide, i takt med at man får behov for kapacitet. Derfor ligger færdiggørelsen af datacentret muligvis et årti ude i fremtiden.

Knudepunkter

Datacentrene har det til fælles, at de vil være placeret ved gode knudepunkter på Kassø-Tjele-ledningen, et 400 kV luftkabel, som går hele vejen op gennem Jylland.

Her får elnettet usædvanlig stabil forsyning fra flere forskellige kilder, hvilket gør den diversificeret og mindre sårbar over for udfald.

»Der er adskillige forbundne transmissionsledninger, som leverer en meget stabil og pålidelig leverance,« siger Anders Pallesen Jensen, afdelingsleder for forsyningssikkerhed ved Energinet.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. august 2018 kl. 12:27

Skal vi ikke blive enige om at det er dieselgeneratorerne de har "sparet" væk. De har sandelig stadig statiske batteridrevne nødstrømsanlæg til alle de kritiske laste (og muligvis også kaffemaskinen).