Algoritme sænkede fremløbstemperaturen i Tingbjerg flere grader

Energidata
Illustration: Copenhagen Solution Lab.
Hofor har brugt mange kræfter på at få systemet til at fungere optimalt, og derfor skal gevinsten tages med en gran salt, mener specialist hos Hofor.
Løsninger26. april kl. 05:42

En ny datadreven styring af fjernvarmen i Tingbjerg, har gjort det muligt at sænke temperaturen på fjernvarmevandet med flere grader, uden at beboerne mærkede nogen forskel.

Det resultat glæder man sig over hos Hofor, der står for varmeforsyningen til Tingbjerg. En lavere fremløbstemperatur - altså temperatur på det vand der løber fra varmeselskabet og frem til kundens radiator - giver nemlig en klimagevinst.

»Der er selvfølgelig en gevinst, fordi vi kan mindske varmetabet, men den helt store klimagevinst ved de lave temperaturer er, at det gør brugen af varmepumper billigere. Derfor har vi meget travlt med at sænke den generelle temperatur,« forklarer Charles Lainez, som er Specialist i Hydraulisk modellering og optimering hos Hofor.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.