Aktindsigt: Energinet har kortlagt konsekvenserne af producentbetaling

European Energy
De kommende år vil der for alvor blive høstet solenergi på Lolland og Falster. Arkivbilledet er dog fra Bornholm. Illustration: European Energy.
Til internt brug har Energinet kortlagt, hvilke konsekvenser, producentbetalingen vil få for de forskellige typer af aktører. På den baggrund konkluderede TSO’en, at producentbetalingen ikke kommer til at bremse VE-udbygningen. 
12. maj kl. 05:30

»Det er Energinets helt klare vurdering, at en ny omkostningsbaseret og geografisk differentieret producentbetaling ikke vil bremse VE-udbygningen frem mod 2030 - tværtimod!« Sådan lyder det første punkt på et tidligt udkast til en bruttoliste over Energinets argumenter for, at differentieret producentbetaling for tilslutning til eldistributionsnettet ikke kommer til at være en showstopper for den grønne omstilling sådan som Green Power Denmark og andre interesseorganisationer for producenterne har kritiseret producentbetalingen for siden den blev vedtaget politisk sidste år. Bruttolisten peger på, at »den foreslåede producentbetaling giver en væsentlig bedre udnyttelse af både eksisterende og nyetableret elinfrastruktur.«  

Læs også: Analyse: Producentbetaling vil hæmme solcelleudbygning drastisk

Bruttolisten og andre dokumenter, som Gridtech har fået aktindsigt i, vidner om, at Energinet tilbage i marts udarbejdede bruttolisten som et led i en konsekvensvurdering af producentbetalingen.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.