Aabenraa Kommune bekymret over kort deadline for varmeplan

Ditte Lundgaard Jakobsen, direktør for Plan, Teknik & Miljø, Aabenraa Kommune
Illustration: Aabenraa Kommune.
Med kun én sagsbehandler til varmeområdet og en ultrakort deadline til at udarbejde en varmeplan frygter Aabenraa Kommune at ende op med et halvdårligt resultat, der er baseret på uhensigtsmæssige løsninger til dem, der ikke kan koble sig på fjernvarmenettet.  
21. april kl. 05:48

Aabenraa Kommune har en varmeplan med 12 år på bagen. Planen kan ikke opgraderes med et snuptag - der skal en helt ny varmeplan til, udarbejdet på baggrund af en bred vifte af endnu ikke gennemførte undersøgelser. 

Derfor bliver det en meget stor mundfuld for kommunen at leve op til regeringens nye målsætning om at kommunerne skal have opdaterede varmeplaner klar ved udgangen af 2022, sådan som det er formuleret i udspillet Danmark Kan Mere II. Opgaven bliver blot endnu mere uoverskuelig af, at kommunen til den tid også skal have orienteret borgerne om, hvorvidt de kan koble sig på fjernvarmenettet eller må installere en varmepumpe. Sådan lyder det fra Ditte Lundgaard Jakobsen, som er direktør for kommunens enhed for plan, teknik & miljø.

Læs mere: Fjernvarmen kan levere på alle parametre i den grønne omstilling

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.