83 pct. af alle husstande i EU kan tage dobbeltrolle som prosumers

Foto : elenathewise/Bigstock

83 pct. af alle husstande i EU kan tage dobbeltrolle som prosumers

Solpaneler, elbiler og batterier er blandt de vigtige teknologier, som løfter den decentrale energiproduktion. Danmark er frontløber på området.
Prosumer. Væn dig til ordet, for det er næppe sidste gang, du støder på det. Ordet er en blanding af producer og consumer – på dansk producent og forbruger. I løbet af de næste 30 år vil energisystemerne i Europa bliver forvandlet, så både husholdninger, mindre virksomheder og offentlige institutioner på én og samme tid vil være forbrugere og medproducenter.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Nævnte firmaer

FAKTA

Hr. og fru Europa bidrager til energiforsyningen

Udnyttes potentialet vil 187 millioner husstande i EU, svarende til 83 pct., i 2050 kunne bidrage til energiforsyningen. 113 millioner vil bidrage med egentlig produktion. 161 millioner kan med elbiler, elektriske vandvarmere eller batterier bidrage med et fleksibelt forbrug. Der er et stort overlap, lige nogle husstande bidrager med mere end en teknologi.

 

Potentialet for prosumers inden for forskellige teknologier i 2050 for hele EU. Antal husstande

Elektriske vandvarmere: 70 millioner

El-biler: 115 millioner husstande

Solpaneler: 60 millioner

Batterier: 42 milioner

 

Kilde: CE Delft: The potential of energy citizen in the European Union