15 ansøgninger om nærkystmøller skyldes en ‘ekstremt utilfredsstillet byggesult'

kort
Illustration: Energistyrelsen.
De seneste tre måneder har Energistyrelsen modtaget 15 ansøgninger til nye kystnære havvindmølleparker - en kraftig stigning, som en energianalytiker forklarer med, at der er kommet klarere regler på området. Nu slipper aktørerne deres bygggetrang løs. 
16. juni kl. 05:30

15 ansøgninger til nye havvindmølleprojekter er tikket ind til Energistyrelsen siden april 2022 via 'åben dør'-ordningen. Og det er mange flere, end hvad styrelsen er vant til at få. I 2020-21 modtog den ikke en eneste ny ansøgning om forundersøgelser under åben dør-ordningen. 

Energistyrelsen kender ikke årsagen til den store interesse. 

»Vi kender ikke årsagen hertil, da ansøgerne ikke har oplyst herom,« skriver styrelsens presseenhed i en mail, der også opremser en række mulige forklaringer såsom faldende priser på etableringsomkostninger for havvindmølleparker, en øget motivation i samfundet til at frigøre sig fra fossile brændsler samt stigende energipriser - faktorer, der alle påvirker business-casen for havvind i en god retning.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger