Træflis af dansk have- og parkaffald brændes i Tyskland på grund af rigide regler i Danmark

Foto : Dall Energy

Træflis af dansk have- og parkaffald brændes i Tyskland på grund af rigide regler i Danmark

Samtidig med at mange biomasseværker må importere skovflis til deres ovne, sendes flis af dansk have- og parkaffald ofte til Tyskland for at blive brændt. Små stykker plastik i affaldet sætter nemlig afgifter på brændslet, men et nyt forsøg viser, at plasten kan sorteres ud, så den udgør mindre end én promille.
De fleste af landets biomassefyrede værker holder sig fra at fyre med lokalt have/parkaffald (HPA), fordi de danske myndigheder har nultolerance over for urenheder som eksempelvis små stykker plastik i fliset. Men indføres der en bagatelgrænse, vil flis af HPA være et billigt og lokalt produceret alternativ for mange af værkerne, som visse steder kunne fortrænge forbrug af importeret skovflis.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer