Supermarkederne har forberedt sig i årevis: Ny aftale sender endelig varmen fra køledisken ud i fjernvarmenettet

Foto : Bigstock/Siriporn2525

Supermarkederne har forberedt sig i årevis: Ny aftale sender endelig varmen fra køledisken ud i fjernvarmenettet

Ny politisk aftale rydder op i bureaukratiet omkring udnyttelse af overskudsvarme. Det åbner for, at varmen fra supermarkedernes køleanlæg for alvor kan blive pumpet ud i fjernvarmen. Landets store kæder har brugt årevis på at forberede butikkerne til netop det.
En ny politisk aftale om nyttiggørelse af overskudsvarme skal gøre det meget lettere for især supermarkeder at indgå varmeleverance-kontrakter med fjernvarmen. Store mængder varme fra forretningernes mange køleanlæg bliver nemlig i dag blot blæst af på taget.
Få fuld adgang til GridTech?
GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.
Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Den nye aftale

Overskudsvarmeleverandør og en fjernvarmevirksomhed kan frit aftale prisen for overskudsvarmen, så længe de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarmen holdes under et bestemt prisloft.

Prisloftet fastsættes årligt af Forsyningstilsynet som et landsdækkende prisloft baseret på de gennemsnitlige omkostninger til de billigste, alternative eksisterende varmeproduktionsanlæg baseret på vedvarende energi.

Små overskudsvarmeleverancer med en kapacitet under 0,25 MW undtages prisreguleringen.

Der indføres en forenklet energieffektiviseringsordning, der skal sikre energieffektiviseringstiltag hos virksomhederne, der kan tjenes hjem på op til fem år.

Aftalen træder i kraft i 2022.

Kilde: Klima-, energi- og forsyningsministeriet