Den endelige placering af vindmøllerne, der skal være tilknyttet den første af energiøerne, som bliver etableret på Bornholm.
Den endelige placering af vindmøllerne, der skal være tilknyttet den første af energiøerne, som bliver etableret på Bornholm.

Foto : Klima-, energi- og forsyningsministeriet

Energiøens enorme havvindparker er truet af ny fuglefredning

Det bliver 'meget vanskeligt’ at finde plads til 2 GW havvindmøller ved Energiø Bornholm, hvis Miljøministeriets forslag til nye fuglebeskyttelsesområder ikke justeres, skriver Energinet i et høringssvar. Energiø-projektet er dog bedst tjent med en udpegning, mener miljøretsekspert.
Miljøministeriet er efter en årelang proces nu snublende tæt på at udpege seks nye fuglebeskyttelsesområder i de danske farvande.  Men nu viser det sig, at et af ministeriet foreslåede beskyttelsesområder ud for Bornholm karambolerer med forundersøgelsesområdet til statens eget, enorme havvindprojekt på 2 GW, som skal tilkobles den ene af landets to kommende energiøer.
Få fuld adgang til GridTech?
GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.
Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Seks nye fuglebeskyttelsesområder

EU-Kommissionen åbnede i 2016 en såkaldt pilotsag mod Danmark for utilstrækkelig udpegning af Natura 2000-områder. 

Danmark har siden været i dialog med EU-Kommissionen om dette og har på denne baggrund valgt at udpege seks nye marine fuglebeskyttelsesområder.

Der vil med ændringen af bekendtgørelsen blive udpeget eller udvidet i alt seks
marine fuglebeskyttelsesområder.

Det drejer sig om områder i Flensborg Fjord,Sejrøbugten, Smålandsfarvandet, Nordvestlige Kattegat, Rønne Banke og Skagerrak.


Kilde: Miljøministeriet