Den endelige placering af vindmøllerne, der skal være tilknyttet den første af energiøerne, som bliver etableret på Bornholm.
Den endelige placering af vindmøllerne, der skal være tilknyttet den første af energiøerne, som bliver etableret på Bornholm.

Foto : Klima-, energi- og forsyningsministeriet

Ekspert om energiøernes ‘Plan B’: »Vi vil meget gerne undgå den situation«

Beslutningen om en eventuel trinvis udbygning af Energiø Bornholm skal allerede træffes næste år, men det vil uden tvivl være en fordyrende løsning. Man bør overveje alternativer, lyder det fra en ekspert.
Økonomien i de to gigantiske energiø-projekter i Østersøen og Nordsøen er helt afhængig af, at der for hver af øerne etableres udlandsforbindelse til mindst ét andet partnerland. Men for projektet i Østersøen er forligskredsen bag aftalen om øerne dog enige om, at dette hensyn kan tilsidesættes, hvis etableringen af øens udlandsforbindelser viser sig at trække mere ud end ventet.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer