Ugen med energi: Ny regering, kæmpefusion af energiselskaber og mere dansk strøm til Sverige

Ugen med energi: Ny regering, kæmpefusion af energiselskaber og mere dansk strøm til Sverige

Force Technology's nyudviklede drone lander af sig selv på en vindmøllevinge og kører frem og tilbage, mens den scanner vingens indre med ultralyd.

Autonom drone kigger ind i vindmøllevinger med ultralyd

Ny forskning har vist, at samtlige kølere i en britisk supermarkedskæde kan levere op mod 50 MW energi til nettet ved intelligent styring.

Kølediske i britiske supermarkeder kan støtte nettet med 50 MW

»Et langt og lykkelig liv for den, der arbejder med gaskraft i Europa i fremtiden virker meget urealistisk«

Hurtigladere med batterier kan udskyde netforstærkninger

Lynladestationen er en del af et større skandinavisk netværk på 48 lynladestationer langs de danske, svenske og norske motorveje. Det skandinaviske lynladenetværk er den nordligste del af et større netværk, der spænder fra Norge i nord til Rom i syd.

Så er der åbnet for sluserne: Danske ‘lynladere’ popper op langs motorvejen

ARTIKELDEBAT
Jens-Otto Ravn Andersen1 måned siden
Man spekulerer på hvad der monstro blev af energinet.dk's celleprojekt? Det rettede sig jo netop mod situationer som denne, hvor et lokalt forsyningsområder går i ø-drift.
Martin Zacho2 måneder siden
Din stikledning vil føle det lige med det samme, hvis din gennemsnitseffekt stiger. Sat lidt på spidsen, kunne du jo importere billig energi om natten for fuld skrue, for at sælge det om…
Jens Kjellerup2 måneder siden
Jeg har svært ved at se argumentationen for at det er prosumerne der forårsager belastningen af det lokale elnet. Det må være lige tvært om. Når et hus producerer el fra solcellerne eller…