Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sådan kan cellulosebaseret isolering bruges til indvendig efterisolering

Når man vil renovere en bygning eller bygge nyt og gerne vil gøre det miljømæssigt bæredygtigt, er brug af cellulosebaserede isoleringsmaterialer til klimaskærmen et oplagt sted at starte, skriver Lars Koefod Jørgensen, fra virksomheden Egen Vinding og Datter.
Synspunkt20. maj 2021 kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage

I Egen Vinding og Datter har vi i mere end 20 år brugt cellulosebaserede isoleringsmaterialer både til nybyggeri og renovering. Efter tidligere at have renoveret mange bygninger med mineralsk isolering og dampspærre, hvor der trods vores anstrengelser opstod kondens og skimmelsvamp, blev det klart for os, at den meget tætte bygning har høj risiko for fugt og skimmel.

Derfor begyndte vi at lede efter alternativer. Til at starte med forsøgte vi at ventilere os fra det. Det betød, at vi fik en ligeså høj varmeregning, og alligevel opstod der kondens på de koldeste steder, f.eks. i et yderligt hjørne på en kvist eller i et hjørne lige over fundamentet.

Da vi opdager, at den cellulosebaserede, diffusionsåbne isolering kan håndtere fugten, og at vi kan undlade dampspærren, står vi også med et reduceret behov for ventilation. Herved kan vi spare materialeressourcer til ventilation, energi til at drive denne, støj og rensning. Siden har vi ikke oplevet kondensproblemer og derfor heller ikke skimmel i vores byggerier.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.