Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Papirarbejde tager tid fra kerneopgave

Helle Bugge
Illustration: IDA. Se større version
Synspunkt2. juni 2020 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage

Ved årsskiftet overgik al brandsikring af bygninger i Danmark til den såkaldte certificeringsordning. Dvs. vi brandrådgivere, der igennem mange år, har projekteret brandsikkerhed i bygninger, skal nu certificeres og herefter virke efter nye omfattende regler som en garant for, at byggerier bliver tilstrækkeligt sikre at opholde sig i. For at blive certificeret skal vi dokumentere vores mange års erfaring som brandrådgivere ved oplistning af relevant projektportefølje, fremsende dokumentation på tilstrækkeligt højt uddannelsesniveau indenfor byggeri og brandsikkerhed samt til sidst ved eksamen, hvor vi skal forsvare egne indsendte brandstrategier på komplekse projekter. Det kræver tid og mange resurser i en travl hverdag at få certifikatet i hus. 


Certificeringsordningen har nu været i gang i snart 5 måneder og de første erfaringer på godt og ondt er gjort. Det viser sig, at der er en kæmpe udfordring: hvis man følger de nye vejledninger 29 og 30 til Bygningsreglementet 2018, så ender man i et sandt papirtigerhelvede, blot for at vi kan dokumentere de anviste niveauer og kontroller.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.