Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Lad os lære af erfaringer med byggematerialer og systemer fremfor at gentage fejl

Mari Brandl
Illustration: Mari Brandl.
»Lad os nu lære af vores erfaringer og få den rigtige dokumentation på plads, når vi udvikler og tager nye materialer i brug,« skriver Mari Brandl. 
Synspunkt23. juni kl. 05:02

Som rådgiver vil vi gerne bruge vores erfaring til at sikre, at vi ikke gentager fejl, dårlige løsninger eller unødvendige tiltag og så videre. Den erfaring underbygger vi med litteratur, standarder, anvisninger og andet alment teknisk fælleseje. 

I branchen bliver mange af os løbende mødt med nye byggematerialer og nye producenter af kendte byggematerialer og -systemer. Generelt lover de alle, at deres produkt er bedre end andre, og at de skader og eventuelt andre problemer, vi tidligere har oplevet med tilsvarende produkter, ikke sker med netop deres produkt. 

Enkelte gange oplever man, at når man prøver at dele sin erfaring på et meget generelt overordnet systemniveau, kan det blive forsøgt korrigeret af producenter med kommercielle interesser i det givne system. 

Konkret har det den betydning, at vi til en vis grad bliver begrænset i at undgå de mindre gode løsninger i byggeriet. Det bliver hermed overladt til den almene rådgiver at udføre sin egen vurdering. Det giver så anledning til at fremhæve, hvor vigtigt det er som rådgiver at foretage evalueringer af de materialer og systemer, som vi bygger med.

Og deri ligger, at man nøje skal gennemgå de tekniske specifikationer for det givne materiale og eventuelt supplere med nogle materialespecifikke undersøgelser. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger