Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Digitalisering er nøglen til vækst og effektiv grøn omstilling i Danmark

De digitale løsninger til at nå 70 pct.-målsætningen ligger klar. Ishockeystaven skal vendes om, skriver Henrik Madsen, der er professor ved DTU Compute og forskningsleder for CITIES-projektet.
Synspunkt 28. januar kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Kan vi blive 100 pct. fossilfri i morgen?

Okay, vi indrømmer: 100 pct. fossilfri bliver vi ikke i morgen. Men det er både tankevækkende og motiverende, at det i teorien godt kunne lade sig gøre.

Ligesom potentialet for at udnytte vedvarende energiformer som sol, vind og (reel) biomasse/-gas er enormt, findes der i dag allerede avancerede digitale løsninger og forslag til nye rammebetingelser, der vil kunne bidrage væsentligt til den danske målsætning om 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Det ved vi i kraft af CITIES-projektet (Center for IT-Intelligent Energy Systems).

Et eksempel på en digital løsning, der kan effektivisere driften af bygninger, er, at man ved hjælp af forecast-modeller, der bl.a. anvender lokale vejrudsigter, kan lade systemerne automatisk skrue ekstra op for varmen eller ned i bygninger.

Man kan ligeledes sætte sensorer på bygningerne og se, hvordan de performer. Hvis varmeforbruget eksempelvis altid stiger, når vinden kommer fra en bestemt retning, skal man kigge på den side af huset og se, hvor der skal renoveres.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden