Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Data er vores vigtigste ejendom

Synspunkt 26. oktober kl. 05:53
errorÆldre end 30 dage

Værdien af data i ejendomsbranchen har i de senere år været et meget omtalt emne. Der er en klar retning af, at data, der bruges i den rigtige kontekst, kan understøtte de kloge beslutninger. Men her kommer udfordringen for os: Hvornår bruges den rigtige data i den rigtige kontekst?

I ATP Ejendomme arbejder vi løbende med dette spørgsmål. Præmissen om, at det er med data i maven de kloge beslutninger understøttes, gælder kun, hvis det er den relevante data, der har en direkte korrelation til den beslutning, der skal træffes. Dermed ligger der et stort ansvar i, at data ikke skal drive et emne, men derimod foreligge objektivt som supplement til beslutningstagere.

Mere data ikke nødvendigvis bedre

Som oftest bruges data på optimeringsemner, eksempelvis minimere ejendommens forbrugsudgifter og maksimere genanvendelse. Beslutningen er, så at sige, allerede taget. Data skal vise os, at vi også er på vej derhen, hvor devisen Data er godt, meget data er meget godt dermed opstår. Altså at værdien af data forøges eksponentielt med flere datapunkter. Dette er ikke nødvendigvis tilfældet, og et handler om at bruge den rigtige data i den rigtige kontekst for at understøtte emnet.

Data kan ikke stå alene. Millioner af meningsløse datasæt i, hvad der virker til at være ustruktureret kontekst, fortæller ingen historie. Det er først, når de renses og lægges til rette, at der danner sig et billede, der anvendes til indsigt og dermed gode beslutninger.

Dokumenterer klimagevinst i 400 vedligeholdelsesprojekter

Når vi gerne vil minimere CO2 aftrykket på vores portefølje, er der behov for at de initiativer, der igangsættes, har en målbar datakorrelation til at understøtte resultatet. Her er det vigtigt, at selvom der er igangsat et konkret projekt til at reducere CO2 aftrykket, skal det ses i sammenhæng med den samlede ejendom, og de øvrige data punkter, der påvirker ejendommens samlede aftryk. Kun på den måde kan data ses i den rigtige kontekst.

I ATP-ejendomme har vi over 400 igangværende vedligeholdelses projekter i porteføljen, hvor vi netop tager stilling til hvert enkelt projekt, og hvorvidt projektet har en klimagavnende potentiale. Dermed er vi i stand til, at arbejde aktivt imod at reducere vores CO2-aftryk på den mest effektive måde, og få udnyttet det potentiale, der ligger i vores datagrundlag.  

One size doesn’t fit all. Der er en verden til forskel på datapunkter på en nyopført ejendom og en eksisterende ejendom. I den kontekst er det derfor endnu mere relevant, at data kan understøtte denne betragtning. Her er det vigtigt, at vi også ser på data på tværs af branchen og får en relevant benchmark, på de datapunkter der har den største indvirkning på resultatet.

Der er ingen tvivl om, at data understøtter den transformation, der sker i ejendomsbranchen i forhold til den nuværende klimadagsorden. Data giver os simpelthen et klarere billede af, hvordan vores portefølje ser ud, og fremadrettet bliver data afgørende for, at vi kan træffe kloge beslutninger på et velfunderet grundlag.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden