Vil opvarme enormt krybekælder-areal for at beskytte mod skimmelsvamp

Galgebakken Albertslund krybekælder skimmelsvamp
Illustration: Bo-Vest. Se større version
Skimmelsvamp-problemerne er så omfattende i den almene bebyggelse Galgebakken, at boligselskabet Bo-Vest går med livrem og seler. Derfor skal krybekældrene under knap 500 boliger trods varmespild og beboerprotester opvarmes fremover.
12. oktober 2021 kl. 05:58
errorÆldre end 30 dage

Når beboerne de kommende år, vender tilbage til deres boliger i Vridsløselille Andelsboligforenings afdeling, Galgebakken, i Albertslund, bliver det til gennemrenoverede og velisolerede bygninger. Men selv efter der er blevet investeret 1,5 mia. kroner i helhedsplanen, vil varmen stadig sive ud af krybekældrene i en stor del af dem. 

»Hele årsagen til, at vi laver renoveringen, er, at vi har kæmpe udfordringer med skimmelsvamp. Vi har haft op mod 200 taget ud af drift på grund af problemer med skimmel. Nogle af dem har vi renoveret flere gange, uden at det har fjernet problemerne. Derfor kommer sundhed og indeklimaet i boligerne til at trumfe klimahensyn,« forklarer Ulrik Brock Hoffmeyer, der er direktør for boligadministrationsselskabet Bo-Vest, der er bygherre på renoveringen. 

De massive problemer med skimmel skyldes ifølge de rådgiverundersøgelser, der er blevet lavet som forberedelse til renoveringen, at der er fugt i bebyggelsens krybekældrer, og at der er kuldebroer i både de tunge og lette facader.

Gode betingelser for skimmelsvamp 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Flemming Qvist
13. oktober 2021 kl. 15:16

Fugt i en fugtig krybekælder fjernes mest effektivt ved opstilling af affugtere. Affugtere har endvidere den egenskab at den forbrugte effekt bliver til varme i det lokale som affugtes.

Maskiningeniør Flemming Qvist