Varmepumpe på skole skal også varme hal og 110 boliger

Skægkarskolen varmepumpe evida Silkeborg Forsyning Kommune naturgas
Illustration: Silkeborg Kommune. Se større version
I Silkeborg Kommune skal en varmepumpe overtage det meste af opvarmningen af en skole og desuden levere lokalvarme til en hal og et nyt boligområde med 110 huse.
Idéer11. januar kl. 05:57

Flere fluer bliver slået med ét smæk med Silkeborg Kommunes aftale med det lokale forsyningsselskab om at installere en stor varmepumpe ved en skole i byen Skægkær. Varmepumpen vil nemlig både kunne dække 85 procent af skolens varmebehov, varmebehovet i Skægkærhallen, der ligger lige ved siden af, og desuden levere varme til et nyt boligområde, der er under opbygning i nabobyen Sejling. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse. 

Skolen er i dag naturgasopvarmet, men Silkeborg Kommune vil være CO2-neutral i 2025, så der skal findes på løsninger, der hurtigt kan erstatte fossil opvarmning med CO2-neutrale alternativer. 

Sammen med Silkeborg Forsyning, brancheforeningen Dansk Fjernvarme og naturgasdistributionsselskabet Evida har kommunen derfor fundet en løsning, hvor forsyningsselskabet overtager det nuværende naturgaskedel-anlæg på skolen, som skal levere ekstra varme i de spidslast-perioder, hvor varmepumpen ikke kan følge med. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.