Undersøgelse viser potentiale for besparelser: Svømmehaller kan genbruge varmen bedre

Esbjerg Park og Event
Illustration: Esbjerg Park og Event.
Teoretiske beregninger på energibesparelser holder dog ikke altid i virkelighedens verden. Det oplever afdelingslederen i Esbjerg Park og Event, der kæmper for at få energiforbruget ned.
Løsninger2. juni kl. 05:03

For tiden suser energipriserne i vejret og det rammer blandt andet landets svømmehaller, der i nogle tilfælde må skrue ned for varmen i bassinerne, hæve billetpriserne eller lukke saunaen.

Men der er råd at hente for de driftsansvarlige i landets svømmehaller, der tager sig til hovedet over el- og varmeregningen. En ny undersøgelse fra Norges Tekniske-Naturvidenskablige Universitet viser nemlig, at der i mange svømmehaller er et potentiale for at sænke energiforbruget.

Senioringeniør Bjørn Aas, som har stået i spidsen for den norske undersøgelse peger på, at svømmehaller med fordel kan støtte sig til energidata, når de skal se, hvor der bedst kan spares på energien.

»Begynd med at indsamle tal for antal besøgende, vandoverflade, vandforbrug og samlede energiforbrug. Ud fra det kan der beregnes nøgletal, så resultatet kan sammenlignes med tilsvarende svømmehaller,« lyder opfordringen fra seniorforskeren i et mail-interview med FacilityTech.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger