Ugen i FM: Større kontor skal lokke medarbejdere væk hjemmefra

Paustians Hus Nordhavn Jørn Utzon
Illustration: Ernst Poulsen / Wikimedia. Se større version
15. oktober 2021 kl. 05:56
errorÆldre end 30 dage

Velkommen til Ugen i FM

Tirsdag præsenterede indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) regeringens boligudspil, som Mette Frederiksen (S) allerede ved Folketingets åbning i sidste uge havde løftet en del af sløret for.

Regeringen vil etablere en fond, som frem mod 2035 skal bygge nye almene boliger for omkring 10 mia. kroner. 70 procent af midlerne forventes at blive investeret i Storkøbenhavn.

Desuden vil regeringen give 1,9 mia. kroner til almene selskaber, så der kan bygges almene boliger i områder, hvor grundpriserne er så høje, at det uden støtte ville være umuligt at overholde maksimumbeløbene.

Det forslag, som gav mest debat i ugen, var imidlertid forslaget om at give en mia. kroner til lade boligselskaber købe private udlejningsboliger og konvertere dem til almene boliger. På Frederiksberg, hvor regeringen har specificeret, at pengene kunne bruges til at købe boliger fra Frederiksberg Boligfond, sagde den konservative rådmand Nicolaj Bøgh således til TV2 Lorry:

»Området er i forvejen præget af meget billige huslejer også væsentlig billigere end man har i den almene sektor. Der kommer ikke flere billige boliger, ved at købe det her til almene, tværtimod skaber det usikkerhed for boligfondens fremtid og for lejernes husleje.«

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.