Ugen i FM: Skybrud, skypumper og skægkræ

Skybrud Thisted oversvømmelse rådhus
Efter et skybrud oversvømmede Thisted Rådhus og flere andre kommunale bygninger har kommunens teknik- og miljøudvalg nu godkendt, at embedsfolkene undersøger behovet for klimasikring af kommunens ejendomme. Illustration: Thisted Kommune. Se større version
20. august 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Velkommen til Ugen i FM

Det har været en (endnu) våd uge, og det har givet oversvømmelser flere steder. I Virum på Nordsjælland væltede vandet mandag og tirsdag ind i kælderen på byens skole. Ifølge Sjællandske Nyheder opsuges vandet normalt af store faskiner, der ligger under boldbanerne, men flerdagesregnen var for meget for faskinerne. 

»Hele boldbanearealet blev fyldt med vand, der tog grene og jord med, så kloakken blev stoppet. Og vand har det jo med at søge nedad og søgte derfor til kælderskakterne, hvor vandet på et tidspunkt stor cirka 30 centimeter højt,« fortæller ejendomsdriftschef Jesper Skjødt Wiberg, der aldrig set noget tilsvarende hverken på Virum Skole eller i det hele taget.

Nu vil kommunen undersøge, om faskinerne skal udvides, og om faldet på belægningen omkring skolen skal ændres, så regnvandet løber væk fra bygningerne. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.