Ugen i FM: Flagermus i svømmehal, sparesmerter og sygehusforsinkelse

Flagermus
Illustration: Eric Kilby / Wikimedia Commons.
17. juni kl. 05:22

Velkommen til Ugen i FM

De kommunal- og landspolitikere, der i disse dage er samlet til Folkemødet på Bornholm har virkelig noget at snakke om. Den sidste uges tid har forvaltningerne i landets kommuner nemlig haft tid til at vurdere, hvad den stramme økonomiaftale, som regeringen og KL indgik, kommer til at betyde for de fysiske rammer for den kommunale service, og det bliver særdeles mærkbart, at anlægsbudgettet blev ramt af sparekniven. 

I Solrød Kommune var der således planlagt anlægsinvesteringer for 128 millioner kroner. i 2023, men en foreløbig vurdering af økonomiaftalens konsekvenser viser, at kommunen sandsynligvis kun kan bruge 70-75 millioner kroner. 

Kommunen vil ifølge en pressemeddelelse forsøge at friholde planlagte projekter indenfor daginstitutioner, skoler og ældrepleje, men kommer til at stå med nogle svære valg i forhold til de øvrige planlagte projekter.   

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger