Ugen i FM: Elløbehjul starter boligbrande og dyre energidata bremser energibesparelser

Elmåler fjernaflæst strøm el energimåler eltavle
Illustration: Lizette Kabré.
Konsekvenserne af de eksploderende byggematerialepriser står stadigt klarere i en uge, hvor det også kom frem, at flere af hovedstadens svømmehaller er i så dårlig stand, at årelange renoveringer er uafvendelige. Renovere og spare vil man også gerne i den almene sektor, men dyr energidata gør opgaven unødigt svær. Og selv om brandfaren fra elbiler har været i fokus på det seneste, vidner flere el-løbehjulbrande om, at de kan udgøre en større personfare.
11. marts kl. 05:43
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Velkommen til Ugen i FM

Som vi skrev i tirsdags, stiger byggepriserne med historisk hast. Det har fået flere entreprenører til at sætte tempoet ned og fravælge en del projekter.
 

»Der har været meget turbulens i markedet det seneste år. Problemer med forsyningskæder, stigende materialepriser og et fortsat mindsket arbejdsudbud har gjort det svært for os at navigere i markedet,« fortæller direktør for entreprenørvirksomheden KPC, Bo Knudsen til Børsen.

De stigende materialepriser har fået KPC til at udskyde flere projekter, selvom der har skåret en mia. kroner af virksomhedens omsætning. I den kommende tid vil virksomheden satse på egne projekter, som er lettere at styre, selvom priserne udvikler sig hastigt i disse dage.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger