Ugen i FM: Budgetskred på statsbyggerier og renoveringsregning fra Grønland

Grønland Nuuk etageboliger betonbyggeri
Altangangsbyggerier som disse i Nuuk, findes mange steder i Grønland. Men mange af betonbyggerierne, der blev opført fra 1960'erne og frem til 1980'erne, er nedslidte og er derfor tidligere blevet udpeget til nedrivning. Vedligeholdelsesefterslæbet er nu oppe på 2,2 til 2,3 mia. kr. Det efterslæb mener den grønlandske boligminister Erik Jensen fra Siumut, at den danske stat skal være med til at dække, fordi byggerierne foregik, mens Danmark var ansvarlig for boligbyggeriet. Illustration: Ulrik Andersen.
6. maj kl. 05:55

Velkommen  til Ugen i FM

Som FacilityTechs læsere ved bedre end de fleste, er det svært at få budgetterne til at række, når der i denne tid, skal aftales nye kontrakter. 

Det ser man eksempelvis i Aalborg, som ifølge TV2 Nord har måtte udskyde flere planlagte byggerier, fordi entreprenørernes priser er for høje. 

Knap halvdelen af statslige byggeprojekter går over budget

Men også projekter, der har været i gang længe, er hårdt ramt. Det viser den seneste »Statusrapport over bygge- og anlægsprojekter,« som Licitationen og Building Supply omtaler.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger