Ugen i FM: Aalborg Kommune under anklage(r) og Tryg udruller nyt kontorkoncept

Thomas Kastrup-Larsen genvandt borgmesterposten i Aalborg trods hårde anklager mod kommunens forvaltning fra flere developere. En advokatundersøgelse skal nu vise, om der er foregået noget ulovligt i forhandlingerne med developerne.
Thomas Kastrup-Larsen genvandt borgmesterposten i Aalborg trods hårde anklager mod kommunens forvaltning fra flere developere. En advokatundersøgelse skal nu vise, om der er foregået noget ulovligt i forhandlingerne med developerne. Illustration: Lars Horn / Baghuset. Se større version
19. november kl. 05:55

Velkommen til Ugen i FM

Byggeri og boliger har fyldt en del den netop overståede kommunale valgkamp. Så lad os dykke ned i et par af historierne. 

Developere presset til millionbidrag af Aalborg Kommune

I Aalborg hævder flere developere, at de er blevet tvunget til at acceptere aftaler og betale for projekter i millionklassen for at få Aalborg Kommune til at behandle deres ansøgninger og udarbejde lokalplaner for deres projekter. De såkaldte udbygningsaftaler er nu genstand for en advokatundersøgelse, og ifølge TV2 Nord har flere bygherrer historier at fortælle. Eksempelvis endte TN Udvikling med at betale seks mio. kr for at etablere et å-forløb. Hverken den genvalgte borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) eller andre i kommunen ønsker at udtale sig, før advokatundersøgelsen er færdig. 

Anklaget for at forskelsbehandle developere

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden
Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Velkommen til Ugen i FM Vi begynder i det nordjyske. Glemt dispensationsansøgning kan koste supersygehus dyrt Ifølge Nordjyske.dk har byggeledelsen på byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg ikke fået søgt om at kunne dispensere fra en ændring i lovgivningen om elinstallationer i tide. Og det kan koste sygehuset dyrt.
Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Ny bydel i Aarhus anvender som de første sekundavand fra et forsyningsselskab til toiletter og vaskemaskiner. Analyse viser besparelser på grundvand, el, rengøring – og at en plastiktank er bedre end stål til opbevaring.
Løsninger

Seneste debat

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Byggeriet i Danmark skal have fokus på en mere bæredygtig og grøn håndtering og brug af plast, skriver Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Synspunkt af Christina Busk
Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Velkommen til Ugen i FM I denne uge blev corona igen opgraderet til en samfundskritisk sygdom, og fra denne morgen er coronapas igen et adgangskrav flere steder. Endnu er der ikke nye krav til bygningsejere, men enkelte steder har man valgt allerede at gå i coronaberedskab.
 
Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Ivrige fans var ved at hoppe tribunerne på Brøndby Stadion i stykker. En udskiftning var forestående, men studier slagsange og hopperi har nu vist, at forstærkning og overvågning er nok.
Løsninger