Tre år med skærpet overvågning: Alligevel fortsatte byggesjusk

Herlev hospital, kvinde-barn-center
Illustration: Region Hovedstaden. Se større version
Tilsynet på byggeriet af Nyt Herlev Hospital får hård kritik.
Indblik16. december 2021 kl. 05:30

De rådgivere, der blev sat til at overvåge den spanske installationsvirksomhed Inabensa ekstra grundigt på byggeriet af Nyt Herlev Hospital, har svigtet. 

Det er en af konklusionerne i en orientering, der er sendt til regionsrådet i Region Hovedstaden forud for et møde tirsdag aften.

»Det er yderst problematisk, at entreprenøren på Nyt Hospital Herlev ikke har iværksat de nødvendige tiltag for at følge op på en række af de graverende fejl og mangler, som fagtilsynet har identificeret. Samtidig har fagtilsynet svigtet ved ikke at følge tilstrækkeligt op på entreprenørens opfølgning på bl.a. de mange tilsynsrapporter,« står der. 

Det spanske firma blev kort efter opstart på projektet i efteråret 2017 sat under såkaldt udvidet tilsyn af Region Hovedstaden, da bygherren blev bekymret for en gentagelse af installationsfirmaets arbejde på Niels Bohr Bygningen, hvor påståede grove byggesvigt i sidste ende førte til en fyring. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.