Træk? Ventilationsproblemer? Støj? Nyt værktøj til måling af brugertilfredshed giver uvurderlig viden

KMD Kontor
Illustration: KMD.
Når man spørger lejerne, hvad der fungerer og ikke fungerer i deres bygninger, får man afgørende viden om problemer med træk, støj og betjeningen af tekniske installationer. De fleste problemer er lette at rette, men de færreste bygningsejere spørger. Det skal nyt værktøj ændre.
Løsninger24. maj kl. 05:28
errorÆldre end 30 dage

Selv om bygninger kan stå i hundredvis af år, og flere undersøgelser har vist, at brugeradfærden er afgørende for både energiforbruget, indeklimaet og brugernes tilfredshed, er det sjældent at beboere og brugere bliver spurgt. Det skal et nyt værktøj udviklet af non-profit-medlemsorganisationen Green Building Council Denmark i samarbejde med Rambøll, Aart Architects, Copenhagen Business School, Danske Arkitektvirksomheder og Lynge Benchmark ændre. 

»Hvis vi vil forstå byggede miljøers faktiske effekt på brugerne, bliver vi nødt til at spørge dem. Gode intentioner og mavefornemmelser kan ikke stå alene, og vores viden om brugernes oplevelser skal være baseret på data. På den måde kan vi forbedre indeklimaet og trivslen i bygningerne på et oplyst grundlag,« siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark i en pressemeddelelse om det nye værktøj. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger