Tilsyn med gamle altaner vil koste op til 571 mio. kr.

Altan altankollaps udliggerjern Kolding
Illustration: Per Rasmussen.
Det koster mellem 5.000 og 20.000 kroner at tilstandsvurdere en altan, så et obligatorisk eftersyn af ældre altaner, som blandt andre DTU og Statens Byggeforskningsinstitut har foreslået, vil ifølge Transport- og Boligministeriet koste mellem 143 og 571 mio. kr.
20. oktober 2020 kl. 06:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere gamle altaner er kollapset de senere år. Det har fået flere forskere og eksperter til at foreslå et obligatorisk eftersyn af ældre altaner, og nu har Transport- og Boligministeriet fremlagt et bud på, hvad det vil koste at gennemgå landets gamle altaner.

For ti altaner er prisen ned til 50.000 kroner, oplyser ministeriet i et svar til Folketinget på baggrund af faglige notater fra hhv. Force Technology og Teknologisk Institut. Prisen gælder altaner med indstøbte armeringsstænger, og inkluderer et tilsyn med vejledende korrosionsmåling, betonundersøgelse, enkelte ophugninger samt udbedring af skader fra undersøgelsen.

»Det vil som udgangspunkt være ejeren af bygningen, der skal afholde udgifterne ved undersøgelse og vedligehold af en altan,« slår boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fast i svaret. 

Hvis der er tale om altaner med indstøbte stålprofiler (udliggerjern), og dermed frilægning af udliggerjern samt udbedringer af skader fra undersøgelsen, er prisen for ti altaner: 100.000 kr. 

Historiske oplysninger og udbedring af skader spiller ind på pris

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger